| Mee, Sawi dengan Dried Mushroom yang dah kena rendam beberapa minit |
| Ayam wajib ada |
| Step 1: Goreng bawang putih, halia dengan cili kering |
| Step 2: Masukkan ayam tadi and kasi masak sikit |
| Step 3: Bila ayam dah masak2 sikit, masukkan air ikut banyak mana suka. Masukkan garam sikit |
| Step 4: Masukkan sos tiram, kicap pekat and kicap cair. Agak2 dalam 3 sudu tiap2 benda alah tu... |
| Masukkan cendawan and serbuk lada hitam/sulah., sikit je, kalau tak nanti makan sure 'berasap' macam aku punya.. :) |
| Biar masak sikit |
| Last: masukkan tepung jagung yang dah dibancuh dengan air biasa. agak2 sendiri je nak buat pekat mana.. |
| Mee jangan lak lupa. Rebus dengan garam and minyak sikit. lepas dah masak terus basuh ngan air sejuk. |
No comments:
Post a Comment